HNIEZDNE: Obec ovládnu Indiáni, pištoľníci a nebojácne ženy

04.09.2013 Stará Ľubovňa

Hniezdne 4. septembra (TASR) - Prvú septembrovú nedeľu (8. 9.) bude na severnom Spiši veselo. Obec Hniezdne v staroľubovnianskom okrese sa prenesie v čase, ovládnu ju Indiáni, pištoľníci a nebojácne ženy. „Indiáni návštevníkov naučia, ako hádzať nožom a tomahavkom, pištoľníci predvedú rodeo show plnú napätia a ohňa. Krásne ženy mužov opoja svojou krásou a ohnivou vodou pri country hudbe,“ priblížila Petra Barineková z organizačného výboru podujatia. Návrat v čase môžu návštevníci zažiť v Nestville Parku, v expozícii ľudových remesiel a tradícií, pričom ide o prvý ročník tzv. Country Festu.
„Čaká na hostí bohatý program plný zábavy a napätia, celé rodeo vypukne presne o 13.00 hodine a majú sa na čo tešiť. Pre deti je pripravená streľba s lukom pod vedením Indiánov a rodeo show s Marošom Hvizdom. Návštevníkov potešia skupiny ako Veslári, Texas, Družina, ktorých koncerty sú plné energie a krásnych melódií slovenských ľudových piesní,“ doplnila Barineková.
Podvečer Nestville Park ovládnu pištoľníci, ktorí zasa predvedú triky z westernu, žonglovanie s koltmi a triky s indiánskymi zbraňami. Pre odvážnych návštevníkov je pripravené aj lasovanie. Večer spríjemní vystúpenie skupiny Witches s dravými a temperamentnými tanečnicami. „Nebude chýbať ani ohnivá voda, ktorá ku country zábave nevyhnutne patrí. Hviezdou Nestville Country Festivalu bude Banjo Band Ivana Mládka. Ivan Mládek je všestranný český umelec a so svojou skupinou Banjo Band vystupuje už od začiatku 70-tych rokov,“ upozornila Barineková.
Nestville Park sa nachádza v obci Hniezdne neďaleko Starej Ľubovne. Turisti, ktorí toto miesto už navštívili, boli podľa Barinekovej zaskočení a prekvapení výnimočnosťou expozície, ktorá dosahuje medzinárodnú úroveň a zároveň je prezentáciou regionálneho umu, zručností, tradičných remesiel. „Môžu tu nájsť neobyčajný drevený obraz, ktorý patrí k najväčším v Európe a na záver prehliadky každého prekvapí výroba prvej slovenskej whisky,“ dodala. Vstup na Nestville Country Fest je zdarma a vstupné do expozície bude v tento deň o polovicu lacnejší.
 

Vyberte región

mark